EFABE 2015

EFABE 2015

Eindelijk was het dan zover. Het weekend van het European Face and Bodyart Event!
Vrijdag 20 maart
Samen met mijn (paint)vriendin Quirien Brand-Metselaar vertrokken we naar Breda! Rond 5 uur kwamen we aan bij het hotel, waar we onze spullen op de kamer hebben gelegd en toen een hapje zijn gaan eten in het restaurant. Ondertussen zagen we al diverse artiesten en paintcollega’s rondlopen en waren we redelijk star struck door de grote namen uit de business.
Op naar de meet & greet in het businesscenter van het hotel! Na een aantal bekenden gezien en gesproken te hebben zijn we aan tafel gaan zitten en werd iedereen welkom geheten. Tijd voor spelletjes! Tijdens ieder spelletje kwam er een andere artiest aan onze tafel zitten. De spelletjes waren o.a. paint bij je buurman/-vrouw een creature of the night in een paar minuten, of iemand kreeg een blinddoek en moest blind de buurman/-vrouw painten in het thema prinsessen. We hebben onwijs gelachen en kennis gemaakt met leuke mensen. Tijd om te douchen en te slapen want de volgende dag hadden we een druk programma voor de boeg.
Helaas hadden Quirien en ik op zaterdag een ander programma omdat ik de bodypainting workshops volgde maar gelukkig konden we in de pauzes even bijkletsen.
Zaterdag 21 maart
We begonnen met een workshop van de geweldige Wiser Oner, hij staat vooral bekend om zijn graffiti art en verwerkt dit dus ook in zijn bodypaints. Het was veel theorie maar onwijs veel opgestoken van zijn tips.
Na de lunchpauze (die overigens allemaal erg goed verzorgd was door Van der Valk Princeville) was het tijd voor de volgende workshop, van Dutch Bihary. Dutch is een van de grote namen uit Amerika en naast een fantastisch painter ook een hele vriendelijke man met een vlammend uiterlijk!
Aan het einde van de dag was de laatste workshop, en wel die van Geneviève (Jinny) Houle. Deze Française is onwijs goed met make-up en fantasievolle face en bodypaints. Ook van haar heb ik veel opgestoken.
Ondertussen begon ik aardig nerveus te worden voor mijn bodypaint die avond want omringd door zoveel talent is het wel moeilijk om vertrouwen te hebben in je eigen werk maar gelukkig had ik veel bruikbare tips gekregen en is de EFABE voor ieder niveau. We zijn er om van elkaar te leren en heel veel lol te hebben en dat is sowieso gelukt!
Maar eerst even een hapje eten! Gezellig bij gekletst met Quirien die ook leuke workshops had gevolgd en daarna even een momentje rust gepakt op onze hotelkamer. Toen snel mijn spulletjes weer gepakt want Ezra was er bijna! Samen met haar naar de ruimte waar alle painters van de bodypaint track stonden en een keuze gemaakt uit de verschillende ideeen. Het werd een ‘floral top’. Niet meer nadenken maar lekker begonnen met painten. De sfeer was super en er liepen ook veel van de workshop instructeurs rond die allemaal bereid waren tot het geven van advies. Zo heb ik Wiser aangesproken of hij even mee wilde kijken. Hij was vol lof en gaf me een paar goede tips. Daarmee ben ik aan de slag gegaan en toen ik bijna klaar was kwam hij nog een keer kijken. Nog een tip en heel veel complimenten verder was ik zeer tevreden over het resultaat en was het tijd voor de presentatie. We kwamen in de ruimte beneden aan en daar stonden bijna alle deelnemers en instructeurs klaar, we werden met applaus en veel geklik van camera’s ontvangen en dat had ik niet verwacht!! Wiser zat in het ‘publiek’ en gaf een thumbs up. Zo’n heerlijk gevoel om erkenning te krijgen van zo’n topper! Ik vond het een zeer uitputtende dag maar wat was het waanzinnig!! Na nog een drankje in de bar en even bijkomen in bad tijd om te slapen. Helaas ging dat wat lastig want ondanks dat ik heel erg moe was, spookten allerlei ideeën voor bodypaints door mijn hoofd.
Zondag 22 maart
Na weer een heerlijk ontbijt was het tijd om alvast uit te checken uit onze kamer. Daarna startte de eerste workshop van de dag, Dutch Bihary met Wings & Things, veel geleerd over het maken van vleugels en de anatomie van vogels, vleermuizen en draken.
De laatste workshop was die van Jinny met als thema ‘fusion make-up’. Ze kan echt waanzinnig goed opmaken/painten maar toen het tijd was om zelf aan de slag te gaan was het jammer dat we daarin weinig begeleiding kregen.
Na de koffiebreak was er een demo van de verschillende artiesten. Ieder half uur, kwamen er twee nieuwe instructeurs om ons te laten zien hoe zij een ontwerp op een model maken. Mooi om hen zo aan het werk te zien maar wat waren we moe! Na zulke intensieve dagen met zoveel indrukken en nieuwe mensen was het tijd voor een groepsfoto en mochten we met certificaat en goed gevulde goodybag naar huis, we besloten echter om in het restaurant van het hotel nog even wat te eten voordat we een uur in de auto moesten.
Ineens kwamen Richard Nijboer en Sean Avram bij ons zitten! Wat een eer. Ik heb onwijs leuk gekletst met Sean en ook nog tips van hem gehad. Wat een ontzettend vriendelijke man! Dit was een cadeautje bovenop het al waanzinnige weekend!
Moe maar zeer voldaan gingen we huiswaarts.
Zeer veel dank voor dit fantastische weekend aan:
Quirien Brand-Metselaar
Ezra Leyendecker
De organisatie van EFABE, Richard Nijboer, Saskia Timmermans, Chris Meerburg-Wijgand, Danielle Visser
De fantastische artiesten; Sean, Wiser, Dutch, Léa, Jinny, Heather, Ronnie en Jody (hopelijk vergeet ik niemand…
En natuurlijk de fantastische collega painters! Leuk om zoveel gezichten in het echt te zien en met jullie te spreken!
Tot maart 2016!!!

11055407_810212532349128_1719009919675682869_n

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.